Din dag, precis så som du vill ha den

Ro Omsorg Assistans AB är erbjuder personlig assistans, avlösning i hemmet samt ledsagarservice.

Avlösning i hemmet

Avlösarservice innebär att en person tillfälligt kommer hem till dig som har en funktionsnedsättning. Dina anhöriga kan då ägna sig åt övriga familjemedlemmar eller åt fritidsintressen. Avlösaren ska göra det möjligt för anhöriga eller familjehems föräldrar att få avkoppling och uträtta sysslor i eller utanför hemmet.

Vår verksamhet präglas av kunskap och kvalitet samt vår strävan att våra kunder ska få sin dag precis som de vill ha den.

RO Omsorg Assistans startade sin verksamhet 2010 som ett initiativ från en grupp föräldrar som önskade något nytt, annorlunda och tryggt för sina vuxna barn som hade rätt till insatser genom LSS. Idén utvecklades till våra kollektivboenden. RO Omsorg Assistans värdegrund, kunskap och kvalitet, tillsammans med att vi är nära våra kunder har sedan dess genomsyrat all vår assistansverksamhet.

RO Omsorg Assistans har idag sitt huvudkontor i Täby. Hos oss arbetar vår operativa chef, enhetschefer och samordnare nära våra kunder, deras arbetsledare och assistenter.

Våra ca 300 medarbetare arbetar alla med målsättningen att skapa kundens dag precis som kunden vill ha den.

Vår ambition är att ständigt bli bättre som assistansutförare och arbetsgivare.

Idag bedriver RO Omsorg Assistans AB även verksamheter inom avlösning och ledsagning, hushållsnära tjänster och utbildning.

Två personer med Intellektuell funktionsnedsättning står och lagar mat ihop

Kollektivboende

Våra kollektivboenden startade då några anhöriga kom till oss och frågade hur deras multihandikappade anhöriga skulle kunna leva tillsammans i ett kollektiv. Vi startade då ett assistansbolag, och ett kollektivboende.

Som en av våra anhöriga sa ” Margretelund kollektivboende är en alternativ familj”. Det tog mindre än ett år innan en ny grupp anhöriga kontaktade oss och undrade om vi kunde starta ännu ett kollektivboende för personer med personlig assistans.

Idag driver vi två kollektivboenden i Österåkers kommun, norr om Stockholm. Det som utmärker våra kollektivboenden, förutom en härlig miljö, är att vi har lyckats tillgodose kunders önskemål om att ha assistans och samtidigt få bo tillsammans med andra. Observera att det endast är personer som har beviljade insatser genom LSS som har möjlighet att ställa sig i kö för våra kollektivboenden.

Är du intresserad av att höra mer, vill besöka våra kollektivboenden eller ställa dig i kö? Kontakta oss!

Kontakta oss

Vill du ha hjälp med ledsagning eller avlösning i hemmet? Tveka inte att ta kontakt med oss.