Din dag

precis så som du vill ha den

Från oss på RO Omsorg får du den hemtjänst just du behöver och på det sätt du önskar. Vi lyssnar noga på dina egna önskemål och tar fram en plan som du får godkänna innan vi kör igång.

Vad innebär hemtjänst

Hemtjänst ska vara ett stöd för dig i din vardag för att du ska kunna leva ett så självständigt och meningsfullt liv som möjligt. Det kan handla om allt från hjälp med enklare sysslor någon dag i veckan till hjälp med det mesta flera gånger per dygn.

Servicetjänster

Praktiska saker som exempelvis städning, sällskap på promenader, matlagning, social samvaro eller att utföra ärenden (så kallad ledsagning) är vanliga sysslor som hemtjänsten utför. Många kommuner kallar denna kategori av tjänster för servicetjänster.

Omvårdnad

Hemtjänsten kan även hjälpa dig med personlig omvårdnad, exempelvis hjälpa dig att klä på dig eller att duscha.

Hemtjänst är behovsprövat

Hemtjänsten är behovsprövad (biståndsbedömd). Det innebär att du måste ansöka om hjälp och att en handläggare från kommunen (biståndshandläggare) kommer att utreda och bedöma ditt behov av hjälp (bistånd) samt besluta vilket stöd du får. Du kan också kontakta vår hemtjänst så hjälper vi dig med att kontakta rätt handläggare.

Bli kund hos oss

Antingen ringer du till en av våra arbetsledare hos RO Omsorg Hemtjänst som hjälper dig att ansöka om hemtjänst i din kommun eller så vänder du dig direkt till din hemkommun och ber att få bli kopplad till en biståndshandläggare. Våra arbetsledares kontaktuppgifter finner du längre ned på sidan.

När du sedan har fått ett beslut av din biståndshandläggare om hemtjänst, väljer du vilken hemtjänstutförare du vill ha. Om du väljer RO Omsorg Hemtjänst kommer vi att kontakta dig så fort vi fått ditt beslut av biståndshandläggaren. Därefter bokar vi en tid för hembesök där vi i lugn och ro kommer överens om hur du vill att din hjälp ska se ut och om du har önskemål om vilken personal du vill ska komma hem till dig.

Kunskap & Kvalitet

Tillsammans har vi en kompetens som täcker både omvårdnad och aktivitet. Vi är därför mycket väl rustade för att möta behoven både hos personer som har stort omvårdnadsbehov och personer med lindrigare funktionsnedsättning.

Vi är helt enkelt bra på att se till att du som kund får det du behöver och har rätt till. Vi brukar säga att vi är stora nog att ha bred kompetens och att kunna satsa på kontinuerlig kompetensutveckling och små nog för att våra kunder ska känna att både ledning och personal inom RO Omsorg finns nära.

RO Omsorgs personal har hög kompetens. Majoriteten har mångårig erfarenhet inom vård och omsorg och flera är undersköterskor eller motsvarande. Alla pratar svenska, men i personalgrupperna finns dessutom ett antal olika språk representerade (se språk) Skulle ytterligare språkkompetens eller annan kompetens efterfrågas som vi saknar idag, är vår inställning att vi alltid försöker tillgodose ditt behov.

Vår personal har bra arbetsvillkor, arbetar under kollektivavtal och har möjlighet att påverka sina arbetstider. Dessutom erbjuder vi all personal friskvård. Skyddsombud finns på alla våra enheter. En trygg och välmående personal ökar tryggheten för våra kunder.

RO Omsorg AB har fått pris som årets entreprenör I Österåkers kommun år 2013!

Båda ägarna till RO Omsorg har blivit nominerade till en av fem finalister till Stockholms mest företagsamma människa år 2013 av Svenskt näringsliv!

RUT

Hushållsnära tjänster

Vi på RO Omsorg vill att din vardag ska vara precis som du vill att den ska vara. Därför erbjuder vi ett komplement till dig med hushållsnära tjänster.

På det sättet kan du öka på din hjälp med tex. gräsklippning, hundpromenader, fönsterputs eller snöskottning.

Vill du utöka din hjälp tar du kontakt med din hemtjänstplanerare.

Vi anpassar oss efter dina behov. Det är du som bestämmer vad som ska ingå i den tjänst du beställer från oss. Flertalet av dessa tjänster omfattas av RUT avdraget, förutsatt att du är berättigad till det.

  • Städning
  • Städning av fler rum än ditt biståndsbeslut täcker
  • Fönsterputs
  • Tvätt
  • Enklare trädgårdsarbeten
  • Snöskottning
  • Promenader (med eller utan hund)
  • Någon som följer med dig ut på olika aktiviteter, det kan kännas tryggt att ha sällskap.
  • Ska du resa bort och vill att dina djur ska matas? Och mycket mycket mer…

Pris är 200 kronor/timmen med fullt rutavdrag (400 kronor i timmen utan RUT avdrag) minimibeställning är 2 timmar per tillfälle som inte är i samband med annan hemtjänstinsats.

Du som inte är hemtjänstkund kan självklart också beställa hushållsnära tjänster av oss!

Våra medarbetare

Maryam Sayghani
Operativ chef,
RO Omsorg AB

maryam.sayghani@roomsorg.se

073-738 55 88

Sara Kjernholm
Avdelningschef ekonomi,
RO Omsorg AB

sara.kjernholm@roomsorg.se

070-754 44 03

Caroline Magnehed
Löneadministratör,
RO Omsorg AB

caroline.magnehed@roomsorg.se

070-992 42 87

Mikaela Berggren
Enhetschef,
RO Omsorg Assistans AB

mikaela.berggren@roomsorg.se

070-552 22 97

Anja Bloch
Arbetsledare,
RO Omsorg Äldreomsorg AB

anna.bloch@roomsorg.se

08-540 230 91

Marie Andersson
Arbetsledare,
RO Omsorg Äldreomsorg AB

marie.andersson@roomsorg.se

08-540 230 91

Kontakt

Vid frågor om Hemtjänst och Hushållsnära tjänster

  08-540 230 91

  hemtjanst@roomsorg.se

Ditt namn

Din e-post

Ditt telefonnummer

Ditt meddelande

Jag önskar

Kalender